WordPress er det bedste CMS

Jeg har efterhånden installeret WordPress over 100 gange. Det har jeg fordi det ganske enkelt er det bedste og nemmeste CMS at arbejde med. Derudover er WordPress skalerbart og det er nemt at finde support til.

WordPress FTW (For The Win)

wordpress-logo-3.5.2-releaseDer er utroligt mange styrker ved et system som WordPress. Det har ikke de helt store krav til webhostingen. Udviklerne bag WordPress har udviklet det så systemet kan køre på rigtig mange serverkonfigurationer. Det har bl.a. medført at WordPress nu er det mest udbredte CMS i verden.

Derudover er deres modul database enorm. Den rummer flere tusinde gratis designs (themes) og tillægsmoduler som nemt kan installeres ved få klik. Når der er sikkerhedsopdateringer til WordPress, så installeres de nemt og smertefrit, ligeledes ved ganske få klik.

Dvs. at selv en almindelig webmaster kan installere opdateringer og dermed sikre sin hjemmeside mod uventet besøg.

WordPress er ligesom Joomla skrevet i PHP, som er et sprog der bruges af hundredtusinder udviklere over hele verden. Derfor er det nemt at få videreudviklet nye funktioner i WordPress, enten via danske programmørere eller udenlandske.

Hvad er der galt med andre systemer?

Jeg har også tidligere arbejdet med et system som Umbraco. Det er som sådan også et godt system, vel nok det bedste, hvis du er ASP.Net udvikler. Problemet med Umbraco er bare at du skal være programmør for at få noget ud af det. Der er selvfølgelig en nogle gratis moduler du kan koble på din Umbraco installationen, men udvalget er meget snævert. Hvis du skal programmere til Umbraco så skal du have nogle ASP.Net udviklingsværktøjer som desværre er forbundet med relativ store omkostninger.

Joomla er også et system jeg har installeret flere gange. Men heller ikke dette system når WordPress til anklerne.

Jeg har flere gange oplevet at installere Joomla, for at nå til en udvidelse, som så ikke kunne installeres pga. en forkert PHP eller serveropsætning. Det undre mig at Joomla ikke tjekker sådan noget inden grundsystemet installeres. De ældre versioner af Joomla har meget store problemer med dobbelt indhold. Den nye version 3.1 er dog bedre til at håndtere dette.

Men når du skal til at finde et design, så er udvalget meget meget småt.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required