Sådan virker en soundbar

tv

Teknologien kan godt bevæge sig lidt for hurtigt nogle gange, og det kan være svært at navigere rundt i. Derfor er det vigtigt at huske på at internettet gemmer på mange behjælpelige artikler og gode råd, og det er okay at spørge efter hjælp i butikkerne eller hos dine nærmeste.

Du har måske ikke hørt navnet ”soundbar” før, men du har højst sandsynligt stødt på produktet. Det findes i mange hjem efterhånden, men hvad er en soundbar helt præcist? En soundbar er en højtaler og et rigtig godt alternativ til trådløse høretelefoner, når du er i hjemmet, hvor volumen gerne må skrues op.

Hvad er en soundbar?

Højtaleren er meget lav og bred. Dette skyldes både akustikken, men også så den kan monteres over eller under en skærm; eventuelt en computerskærm, et fjernsyn, eller hjemmebiograf. Soundbarene er også mindre, så de netop kan placeres omkring skærmen uden at forstyrre øjnene, og grundet deres små størrelser ofte billigere end andre højtalersystemer.

Soundbaren er bygget op af en række små højtalere, hvilket hjælper til at skabe både surround sound og stereo effekt; disse små højtalere sidder på række i soundbarens aflange form.

En subwoofer kan tilkøbes hvis nødvendigt, men ofte hører de med, når en soundbar købes, men det er ikke et must-have; soundbarene blev netop originalt designet til at genere god lyd med bass-respons. I takt med at fjernsyn blev fladere og skærmene større, blev højtalerne i fjernsynene også mindre og ringere. Dette kompenserer soundbarene for med deres vellykkede højtalersystem og bass-respons. Du får en rigtig skarp lydkvalitet, der kan minde om den, du får i premium trådløse høretelefoner.

Hvordan fungerer den?

Som nævnt tidligere, er soundbaren en række små højtalere samlet i én, hvilket giver dem deres genkendelige aflange form. Det er den aflange form der er behjælpelig med at skabe surround sound uden at man skal til at kæmpe med at sætte et større net af ledninger og højtalere op.

Grundet deres aflange og smalle form passer de godt, hvis man bor til leje, eller bor i en mindre lejlighed. Om end at soundbarer godt kan veje op omkring 10kg, fylder de ikke meget og der er heller ikke mange kabler at skulle slås med.

Der er mange forskellige måder at koble en soundbar til ens skærm. Det er dog muligt at koble den til med et alment HDMI-kabel. Det kræver dog at skærmen understøtter ARC, audio return channel. Hvis ikke er det nødvendigt at supplere eller erstatte med et audio kabel.

Når man sætter soundbaren til, er en god huskeregel at sørge for at den ikke blokerer for fjernsynets remote sensor, da det vil forhindre fjernbetjeningen i at fungere. Derfor er det essentielt at måle hvor høj ens soundbar er, og om hvorvidt det vil gå ud over fjernsynets funktionalitet.

Al dette lyder måske besværligt, men det er det ikke. Meget af det går ud på at man skal tjekke en ekstra gang om ens soundbar har en HDMI-adgang, og hvis ikke, er det blot et audio-kabel man skal bruge i stedet. Soundbarer er overraskende nemme at bruge, og gavner kun ens lytte-oplevelse, når man sidder ved skærmen.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required