Sådan udvikler du din egen app

App udvikling

Hvis du brænder for at udvikle din egen app, skal du som det første overveje, hvor du vil starte. Ønsker du at kode den helt fra bunden, eller vil du søge professionel hjælp til app udvikling. Det kræver dog, at du har en forståelse for at kode, hvis du vil stå for det hele selv. Du bliver derfor nødt til at sætte dig ordentligt ind i tingene.

Kend din baggrund

For at udvikle din egen app, bliver du også nødt til at have lidt baggrundsviden. Det kan godt være, at det er kedeligt at læse om apps gennem tiden, men det vil hjælpe dig på den lange bane. Det er sandt nok, at appudviklere ses for at være de nye webdesignere, men selv webdesign kræver baggrundsviden.

Det skader heller ikke, at du får opdateret dig selv i din viden omkring, hvad en app er. Mange af os kender efterhånden til dem, da vi bruger dem hver eneste dag. App er en forkortelse for “application”. Det er et software program, som kan installeres på alle mobile enheder.

Begrebet app betyder dog ikke helt det samme, som det har gjort. I starten af 90’erne fandtes de kun som regneark, lommeregner og tekstbehandling. I dag stilles der derimod helt andre krav. Både når det kommer til hastighed, grafik og brugervenlighed.

Start med en god idé

I dag er der næsten ingen grænser for, hvilke behov din app skal dække. Det kan være noget, der kan hjælpe folk i deres dagligdag, eller det kan være et simpelt spil, som du går med i hovedet. Hvis du derimod ikke har en idé, burde du sætte dig ned og brainstorme lidt, inden du går i gang.

Sørg for at have styr på det hele

At udvikle sin egen app kræver som sagt en større kode forståelse. Du kan sagtens udvikle din app med et system, der ikke kræver nogen kode, men sådan et system kommer dog altid med sine begrænsninger. Du skal derfor være forberedt på at gå på kompromis med visse ting.

Derudover skal du tænke på design. Appudviklere er de nye webdesignere, og en god app understøttes af et brugervenligt design. Et der tager hensyn til brugernes evner, skærmens størrelse, formålet med appen osv.

Så er der også omkostningerne. Det er svært at sætte en pris på de fleste apps, da de bygger på deres egne idéer og koncepter. Typisk skal alle projekter igennem en analyse fase, før man kan sætte en pris på dem. Ønsker du derimod at have en pris, før du går videre med at udvikle din app, skal du være helt sikker på alle detaljerne omkring den.

Tag kontrollen

Apps har efterhånden udviklet sig til at nå langt ud over mobiltelefonen. Fremtiden tegner, at der nok vil ske mange flere ændringer inden for apps. Det er op til dig, om du vil være en del af det. Det eneste du skal gøre, er at tage kontrollen over dit projekt og sørge for, at det bliver til noget godt.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required