Kom godt fra start med det rette domæne: Det her skal du vide

tastatur

Der er mange ting at tænke over, når man skal starte sin nye hjemmeside op. Der er nogle helt specielle overvejelser, som du bør gøre dig, hvis du vil komme så godt fra start som muligt. Det starter helt i det små med din vision for virksomheden. Hvad skal din virksomhed tilbyde? Hvad vil du gerne at din virksomhed er kendt for?

Du skal skabe dig et brand – et brand, som dine kunder vil kunne huske og forbinde med noget positivt. Det skal altså være et navn, der lyder godt, er unikt, men også nemt at huske, så det er nemt for kunderne at finde sig igen samt at huske dit navn, så de kan fortælle det videre til familie og venner. Navnet på din virksomhed er derfor ikke blot noget formelt, som hurtigt skal opfindes. Det er navnet og visionen, der sammen danner grundstenene for din virksomhed. Det er derfor vigtigt at lægge dem korrekt.

Find ledige domæner, der passer til dit brand

Når kunderne skal finde din webshop på nettet, så gælder det naturligvis om, at der er en vis lighed mellem dit brand og din web adresse. Nogle kører navnet helt ud, andre anvender bindestreg, og nogle anvender forkortelser. Det er selvfølgelig en smagssag, men husk at skrive dig bag øret, at det skal være nemt og kort, så kunderne hurtigt kan klikke sig ind på din webside.

Du kan dele hele startprocessen for en webside op i flere punkter:

  • Skab en vision for virksomheden
  • Find på et navn/brand
  • Find ledige domæner og bestem dig for et domæne, der enten er navnet på din virksomhed eller en anden version, der ligger tæt op ad navnet – f.eks. en forkortelse eller lignende.

”Find ledige domæner”. Det lyder ikke særlig kompliceret, men det er ikke helt så let som så. Man kan nemlig sagtens risikere, at ens foretrukne domæne er optaget. ”Find ledige domæner af andre navne” tænker du måske. Det vil dog være en skam at gå på kompromis med hele virksomhedens brand eller den måde, hvorpå kunderne lettest kommer ind på din side.

Skriv dig op til de ønskede domæner

Find ledige domæner, som du ønsker dig, og sæt dig i stedet på venteliste, hvis de ønskede domæner ikke er ledige. Et godt tip vil være: Find ledige domæner, der er frigivet. Hvad betyder frigivet så? Det betyder simpelthen, at domænet har været i brug, men er blevet frigivet, da det ikke længere er i brug af andre.

Når et domæne har været i brug, så er der ofte links og tekster omkring domænet på nettet. Dette vil i sig selv kunne få websiden højere op på kundernes Google søgninger, uden et SEO arbejde er blevet iværksat. (SEO betyder søgemaskineoptimering. Det har til formål at få hjemmesiden højere op hos Google) Rådet er derfor: Find ledige domæner, der allerede har været i brug, eller skriv dig op til dem, så du lægger godt ud fra start i forhold til din websides rangering hos Google.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required