Flere og flere møder deres kæreste online

Online dating

Der var engang, hvor man mødte ens partner igennem studiet, vennegruppen, arbejdet, sport eller andre ting, hvor det kræver at man fysisk er til stede. I de seneste år er der sket en udvikling indenfor dating i Danmark, hvor flere og flere finder deres kæreste online. Dette er måske ikke så overraskende, da stadig flere ting flyttes online, og vi i dag i højere grad end tidligere tyer til internettet, når vi skal finde svar på noget, shoppe, underholdes eller noget helt andet. At man bruger internettet til at finde ens livsledsager, virker derfor ikke så absurd, som for få år tilbage.

Netdating kræver gåpåmod og tålmodighed

I et ud af tre parforhold har parterne mødt hinanden via online dating, og det estimeres at omkring 500.000 danskere har en profil på en datingside. Netdating er dermed ikke længere et marginalfænomen, men et accepteret og anvendt redskab til at finde en kæreste.

Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er nemt at finde ens livs kærlighed online. Det kræver en god portion gåpåmod og tålmodighed, da succesraten på dates, der arrangeres online, ikke er ligeså høj, som hvis man f.eks. dater ens kollega, eller møder nogen på en bytur.

Der er ganske enkelt ikke lige så høj succesrate per date. Dette skyldes, at man allerede har en idé om en person, hvis man ser dem i virkeligheden. Den fysiske tiltrækning er på plads, og man har allerede taget beslutningen om, at man ønsker at date dem. På mange måder netdater man i blinde, selvom man har informationer om personen samt billeder, og har skrevet med dem inden mødet. Det kan først afgøres, om der er kemi og tiltrækning ved første møde, og her kan man indenfor få sekunder beslutte, at personen ikke er det, man leder efter. Derfor kan man risikere at have mange middelmådige eller direkte dårlige dates, inden man møder nogen, man matcher med.

Vælg den rigtige datingside, og start jagten

Der findes mange forskellige datingsider eller apps, både for dem, der mest af alt er på udkig efter et one night stand eller en flirt, og for dem, der tager kærestejagten mere seriøst.

Når man skal vælge en datingside eller app, er det derfor vigtigt, at man overvejer, hvad man er på udkig efter. Chancerne for at møde nogen, der også er interesseret i et forhold, er større, hvis man er det rigtige sted. I nogle tilfælde kan man endda vælge datingsider efter alder eller uddannelsesniveau. Nogle steder skal man lægge mange kræfter i at lave en dybdegående profil, og måske betale for at tilmelde dig, mens man i andre tilfælde blot skal have nogle billeder klar, og eventuelt en kort tekst.

Hvis man gerne vil danne sig et overblik over de mange datingsider og apps, der er på markedet i dag, kan man med fordel finde en sammenligningsside online. Her vil man kunne se andres anmeldelser, hvor mange medlemmer siden har, samt om der er gratis oprettelse eller ej. Det kan gøre det første skridt en smule mere overskueligt.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required