Flere og flere finder deres lejebolig på Facebook

facebook

Er du på jagt efter ny bolig? Så er du langt fra den eneste.

Det kan være svært at finde et nyt sted at bo, og det kan i mange tilfælde svare sig at finde en lejebolig frem for at købe. Særligt hvis du er ung og måske skal til at flytte hjemmefra for første gang, eller hvis du ikke umiddelbart leder efter noget langvarigt, kan lejeboliger bedre betale sig.

Den hidtil mest benyttede måde at finde en lejebolig på er ved at skrive sig op i et boligselskab – i langt de fleste tilfælde skal dette gøres mange år i forvejen. Der kan nemlig godt være en rigtig lang ventetid på listerne, og dermed vil du altså langt fra få tilbudt lejeboliger med det samme.

I dag er der flere og flere, der er begyndt at benytte sig af andre metoder for at få en lejebolig. Der er både Boligportal og Findroommate, hvor man har mulighed for at leje en bolig eller et værelse. Men søger man noget her og nu, kan det ofte godt svare sig at kigge på Facebook. På Facebook er der nemlig sider og grupper, hvorpå du kan finde den bolig, som du har gået og drømt om.

Derfor fungerer Facebook så godt

Facebook fungerer i mange tilfælde bedre end de normale boligsider, når det kommer til at finde sin drømmebolig. Når man søger en lejebolig på Facebook, har man nemlig mulighed for at stille langt mere specifikke krav i sin søgning – søger du en bolig med et specifikt antal værelser, et minimum antal kvadratmeter eller måske med en helt bestemt charme? Så kan du altså skrive det i et opslag på den Facebookgruppe, du vælger at benytte i din søgning.

Hvis du søger noget i et bestemt område, vil det klart være en fordel at finde en gruppe, hvori der udbydes lejeboliger specifikt i dét område, du ønsker at bo i. Vil du gerne finde en lejebolig i Køge? Så kan du klikke forbi Facebook-siden med navnet Lejebolig Køge – ledige lejligheder og huse til leje. Eller måske vil du gerne lidt mere sydpå og bo i Store Heddinge? Så kan du klikke forbi Store Heddinges Facebook-side med navnet Lejebolig Store Heddinge – ledige lejligheder og huse til leje. Måske ligger der allerede et opslag på en af siderne med lige netop dén lejebolig, du har gået og drømt om!

Fordelene ved en lejebolig

De fleste, der kigger på ny bolig, står med spørgsmålet om, hvad der bedst kan betale sig. Skal man leje? Skal man eje? Eller skal man købe en andel? Der er fordele og ulemper ved alle muligheder. Når man ejer eller køber en andel, er det vigtigt, at man ser det som en investering. Det vil sige, at man også risikerer mere. Taber ens bolig værdig, mens man bor der, mister man penge.

Når man lejer står man med en langt mindre risiko. Dog er det altid vigtigt at læse sin lejekontrakt grundigt igennem – og at dokumentere alle fejl og mangler ved indflytning.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required