Få hurtigt internet i hjemmet

Få hurtigt internet i hjemmet

Vi lever i en digitaliseret verden, hvor internet er en naturlig del af dagligdagen. De fleste sætter ikke spørgsmålstegn så længe det fungerer, da det forventes at det fungerer. Dog er det en helt anden historie, hvis internettet driller. Der er ikke noget mere frustrerende end et ustabilt bredbånd.

For at få den mest optimale løsning er det nødvendigt at vurdere sit behov og derudfra vælge den rigtige hastighed, så man ikke generes af langsomt internet.

Voksende marked af udbydere

Der er tilkommet flere og flere udbydere af bredbånd på markedet. Den stigende konkurrence kommer forbrugeren til gode på flere parametre. For det første betyder de mange udbydere, at de kæmper deres kampe om kunderne. Dette medfører lavere priser. De lavere priser skyldes også at kabler til bredbånd, for længst er oprettet i jorden, og udgiften hertil nu er væk. Derfor kan udbyderne tilbyde bredbånd til langt lavere priser end førhen.

En anden fordel ved den stigende konkurrence og kampen om kunderne er at selve produktet, hele tiden forbedres. I dag tilbydes der ikke ét standardiseret produkt, som alle skal passe ind i. I stedet kan man som forbruger skræddersy en løsning af bredbånd, der passer til ens konkrete behov. Dertil kommer, at servicen forbedres i forhold til råd og vejledning om produkter, hastigheder, priser, stabilitet m.m.

 

Sammenlign priser på bredbånd og find det billigste og hurtigste

For at finde frem til den udbyder der kan tilbyde det hurtigste bredbånd til den billigste pris, kan man fx gå ind på bredbaandguiden.dk. Her kan du sammenligne hastigheder og priser fra forskellige udbydere, og finde frem til en der matcher netop dit behov. Sammenligningssider er effektive, fordi de sparer dig for en hel del tid, ved at du hurtigt får overblik. Alternativet er manuelt at gå ind på hver enkel side og finde informationerne. På denne måde er det meget tidskrævende at finde de rette informationer, ligesom du risikerer at misse en udbyder, der kunne være den mest optimale, fordi du kun går ind på de sider, hvor du kender navnet på udbyderen.

Vurdér dit behov i forhold til hastighed

Det er vigtigt at vurdere, hvor høj en hastighed du har behov for i hjemmet, så du ikke kommer til at betale for meget for dit bredbånd. Hvilken hastighed der er den rette, afhænger af hvad du bruger internettet til, og hvor mange der bor i husstanden.

Du kan typisk få alt mellem 5 til 100 Mbit bredbånd i dit hjem. Opdelingen hedder 5, 10, 20, 50 eller 100 Mbit. Den mest valgte løsning for en gennemsnitsfamilie med to voksne og to børn, der skal have mulighed for at være på internettet samtidig og bruge det til fx surfing, se Netflix, gå på Facebook m.m., er 20 Mbit. En lavere løsning på 5 eller 10 Mbit vil være for langsom, og bør kun vælges, hvis man bor alene, og har et meget lille forbrug. En højere hastighed på 50 eller 100 Mbit er der heller ikke mange, der vælger. Disse løsninger har meget høj hastighed, og udnyttes bedst, hvis man har flere gamere i huset. 20 Mbit vil derfor ofte være optimalt for de fleste, men det afhænger af behov, som bør vurderes.

Kilde: https://www.bredbaandsguiden.dk/

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required