Din guide til de skarpeste lightning kabler på markedet

lightning-kabel

Nej, det er ikke helt ligegyldigt, hvilket lightning kabel du ejer. Det kan eksempelvis være afgørende for en god eller dårlig strømføring til dit Apple produkt, når du lader op. Eller det kan være afgørende for holdbarheden af kablet. Et lightning kabel slides når det bruges, flyder på gulvet og slæbes med rundt i tasken. Derfor oplever mange, at de skal ud at købe en erstatning til den, der fulgte med i købet af mobiltelefonen. Mulighederne er mange, så det kan anbefales at gøre sig lidt klogere på området via denne guide.

Hvad er et lightning kabel?

I kender dem højst sandsynligt, men er måske ikke bekendte med navnet. For en god ordens skyld bør vi kort og godt slå fast hvad et lightning kabel er: Det er et kabel skabt og produceret af Apple, som bruges til opladning og synkronisering af Apple produkter. Der findes dog også andre udbydere af produktet end Apple selv.

Forskel på kvalitet og pris

Mange er tilbøjelige til at købe et nyt originalt Apple lightning kabel, hvis de står og mangler, men det er faktisk ikke nødvendigt. Der er også alternativer i god kvalitet til gode priser. Generelt er der stor sammenhæng mellem pris og kvalitet, men det er muligt at købe billigere lightning kabler end dem Apple udbyder, som fungerer ganske fint. De billige kinesiske modeller og lignende kan sågar virke upåklageligt i lang tid. Dog med en større risiko for at gå i stykker, eller blive identificeret som forkert tilbehør af dit Apple produkt.

MFI godkendelse af lightning kabler

Et vigtigt tip er at holde øje med om kablet er MFI certificeret eller ej. MFI står for ”Made for iPhone/iPad/iPod”. Producenter, der laver MFI certificerede lightning kabler, anvender originale Apple chips i deres produkter, hvilket gør dem yderst pålidelige. Risikoen ved ikke at købe et MFI godkendt produkt er, at der ikke er garanti for kvaliteten samt, at du på et tidspunkt kan modtage en besked på dit Apple produkt, der fortæller, at tilbehøret ikke kan godkendes. I det øjeblik fortryder man omgående sit køb, så det anbefales at være opmærksom på MFI certifikatet.

OBS på model og strømføring

Lightning kabler eksisterer også i forskellige modeller. Den mest almindelige model er med USB-A til lightning stik. Det er den der passer til de fleste Apple produkter, men det er en god idé, at være opmærksom på, at der kan være forskel på dem, så du ikke risikerer at få en dårlig overraskelse. Derudover er det også relevant at være opmærksom på kablets evne til at føre strøm. Mange nyere produkter understøtter hurtig opladning, hvilket betyder, at det kan være en fordel med at kabel, der kan holde til store mængder strøm. Anvendes der en oplader med lav effekt sammenlignet med det anbefalede, så bliver den meget varm grundet overarbejde. Dette har sjældent konsekvenser for din iPhone, men kan have det for kabel og oplader.

Comments

Skriv et svar

Your email address will not be published. Name and email are required